Читај ми!

Тачију поручено да ће бити ухапшен ако дође у Београд

Држава ће се, у случају доласка косовског министра спољних послова Хашима Тачија у Београд, понашати у складу са законом, изјавио је премијер Александар Вучић. Власти Србије званично одговориле Тачију да ће бити ухапшен ако дође у Београд, јавља агенција Бета.

Након церемоније отпочињања градње основне школе и вртића у Новом Пазару, премијер је присутне новинаре подсетио да постоји правоснажна пресуда и да ће се држава понашати у складу са законом.

Вучић је додао да нико не врши притисак на Србију у вези са тим питањем, додајући да се притисцима ништа не би постигло.

Претходно је агенција Бета, позивајући се на свој извор, јавила да су власти Србије и званично одговориле приштинским органима да ће Хашим Тачи бити ухапшен уколико 24. априла дође у Београд, јер против њега постоји правоснажна пресуда, а на основу ње и потерница.

Исти извор је за агенцију Бета рекао да је јуче официру за везу Београда са Приштином стигао званични захтев косовских органа да се Тачију одобри долазак на скуп једне невладине организације у Београду.

У складу са договореним споразумом о посетама званичника, Приштини је данас и званично одговорено да ће Тачи бити ухапшен уколико дође у Београд, пренела је Бета.

Заменик министра спољних послова Косова Петрит Селими претходно је данас рекао да Тачију још није одговорено да ли може да дође у Београд.

Српски званичници су протеклих дана рекли да Тачијева евентуална посета није усаглашена са институцијама Србије, да је непотребна и да ће бити ухапшен ако дође јер га је суд 1997. године осудио на 10 година затвора због тероризма.

Тачи је позван на скуп "Европске интеграције Западног Балкана – заједно можемо боље", који 24. априла организује невладина организација "Омладински одбор за образовање".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи