Читај ми!

Дачић са Чепурином и Хасановим

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је са амбасадорима Русије и Азербејџана, Александром Чепурином и Елдаром Хасановим.

Александар Чепурин пренео је министру Ивици Дачићу задовољство руске стране поводом најављеног присуства председника Србије у Москви 9. маја, преноси Танјуг.

У разговору је потврђен обострани интерес за даљим развојем билатералне, посебно економске, сарадње и размењена су мишљења о најважнијим међународним темама.

Такође, акценат је стављен и на припрему предстојећих посета на високом нивоу, пише у саопштењу Министарства спољних послова.

Договорени су даљи кораци у вези са могућношћу извоза аутомобила марке "Фијат" на подручје Евроазијске економске уније.

Тема данашњег разговора, како се наводи, била је и криза у Украјини и улога Србије као председавајућег ОЕБС-у, у контексту јачања присуства ове организације на терену и нормализације ситуације.

Шеф српске дипломатије разговарао је са амбасадором Азербејџана у Београду
Елдаром Хасановим о актуелним питањима у односима две земље, с акцентом на привредну и енергетску сарадњу.

Дачић и Хасанов су констатовали да предстојећа посета српског премијера Александра Вучића Бакуу представља прилику за даље јачање и иначе блиских односа, сходно Декларацији о пријатељству и стратешкој сарадњи две земље.

Хасанов је осудио недавну изјаву албанског премијера Едија Раме о уједињењу Албаније и Косова, оценивши је као непримерену и штетну по регионалну сарадњу и реализацију стратешких енергетских пројеката у југоисточној Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи