Вучић пожелео добродошлицу новом амбасадору Алжира

Премијер Србије Александар Вучић пожелео је добродошлицу у Београд новом амбасадору Алжира Абделхамиду Шебшуб и изразио наду да ће током његовог мандата већ добри односи две земље бити додатно унапређени, саопштила је Влада.

Посебно велике могућности постоје за повећање економске сарадње, нарочито у области пољопривреде, инфраструктуре, војне индустрије и хидротехнике, пише у саопштењу, преноси Бета.

"Ми желимо да унапређујемо односе са целим арапским светом, а посебно са Алжиром, и на наше пријатељство увек можете рачунати", истакао је српски премијер.

Шебшуб је рекао да су српска предузећа веома цењена у Алжиру и да ће током свог мандата урадити све да се њихов број повећа.

"Србија нам је веома важан политички и економски партнер", истакао је алжирски амбасадор и поновио подршку територијалној целовитости и суверенитету Србије, нагласивши став Алжира о непризнавању независности Косова.

Вучић и амбасадор Алжира разговарали су и о кризним жариштима на афричком континенту, а српски премијер је истакао да Београд подржава алжирске иницијативе за мирно решавање проблема, с надом да ће та земља сачувати пуну политичку стабилност у свом окружењу.

Двојица званичника су истакла и потребу уједињења међународне заједницу у борби против међународног тероризма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи