Читај ми!

Реаговања на изјаву Едија Раме

Министар правде Никола Селаковић рекао је да Србија не може и неће да ћути на стварање "велике Албаније" и позвао ЕУ да се томе супротстави, а не да ћути и на то гледа благонаклоно. Српска листа осудила је данашњу изјаву албанског премијера.

Никола Селаковић је рекао Танјугу да Србија не може и неће да ћути на стварање "велике Албаније" и да не морају то да прикривају под било којим плаштом, пошто је очигледно да се о томе ради.

Премијери Косова и Албаније Иса Мустафа и Еди Рама потписали су данас међудржавни споразум о сарадњи у разним областима, после чега је Рама изјавио да је потврђено "национално уједињење преко Европске уније".

Селаковић је навео да Србија жели добре и најбоље односе са Албанијом, као и да Срби и Албанци на Косову и Метохији живе у миру, али да неће да ћути на стварање "велике Албаније".

"Ми позивамо ЕУ да се томе супротстави, а не да ћути и да на то благонаклоно гледа", рекао је Селаковић.

Српска листа осудила је данашњу изјаву Едија Раме о оценивши је као претњу Србима и другим неалбанцима на Косову.

Српска листа затражила је од ЕУ да оштро осуди, како су навели, овакве националистичке изјаве Раме уз констатацију да оне као такве не воде помирењу народа на Балкану.

У саопштењу Српска листа наводи да заједничка седница Владе Албаније и привремене Владе у Приштини уместо да допринесе побољшању ситуације у региону јасно показује националистичке аспирације Албанаца и непоштовање Резолуције 1244 УН која је највиши правни акт на Косову и Метохији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи