Ђурић: Илузија је да ће Србија признати независност Косова

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да народ не треба хранити илузијама о признању Косова од стране Србије, али да то не значи да житељи КиМ, како Срби, тако и Албанци, не треба да живе заједно и боље.

Марко Ђурић је за Танјуг, поводом изјаве косовског министра иностраних послова Хашима Тачија да је уверен да ће Србија у скоријој будућности званично признати независност Косова, рекао да је стално маштање о српском признању независности Косова одраз политичке незрелости.

"Пут у нормализацију је неповратан, а стално маштање о српском признању независности Косова одраз политичке незрелости и забрињавајућег одсуства усредсређености на праве проблеме Косова и Метохије - незапосленост, корупцију и лоше међунационалне односе, за шта и сам сноси одговорност", рекао је Ђурић.

Тачи би, додао је Ђурић, требало да се окрене реалности и узме у обзир чињеницу да грађани имају највећу штету од сваког одлагања нормализације односа Београда и Приштине, што је уједно и процес стварања претпоставки за економски развој Косова и Метохије.

Тачи је у интервјуу агенцији АПА рекао да је уверен да ће Србија у скоријој будућности званично признати независност Косова.

"То се неће догодити сутра, али ће уследити у блиској будућности. Приступање Србије и Косова ЕУ и признање Косова ће бити повезано", рекао је Тачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи