Читај ми!

Вучић са амбасадорима Немачке и Кине

Премијер Србије Александар Вучић имао је одвојене састанке са амбасадорима Немачке и Кине у Београду, Хајнцом Вилхелмом и Ли Манчангом.

Александар Вучић је са амбасадором Немачке разговарао о односима две државе, а посебно о економској сарадњи и могућим новим инвестицијама немачких компанија у српску привреду.

"Нема здраве економије без тешког рада и поштене приватизације", рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Нагласио је да је неопходно развијати тржишну економију у циљу што бржег оздрављења привреде и економског бољитка грађана.

Током сусрета било је речи и о напретку дијалога Београда и Приштине, као и стабилности у региону, како политичке тако и економске, наведено је у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Вилхелм је истакао да је интензивна сарадња Владе Немачке и Владе Србије у последњих неколико година допринела знатном побољшању слике о Србији у земљама Европске уније.

Српски премијер је поновио да је приоритет Србије придруживање ЕУ, те да Влада настоји да спроведе све реформске мере како би испунила своје обавезе на путу ка ЕУ.

Политичко пријатељство Србије и Кине

Премијер Вучић примио је и амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга и том приликом заједнички је констатовано да се политичко пријатељство Србије и Кине потврђује кроз све интензивнију економску сарадњу.

Српски премијер нагласио је значај инфраструктурних пројеката који се у нашој земљи реализују уз помоћ Кине и кинеских компанија, саопштила је Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима.

"Србија ће ове године бити спремна за почетак радова на брзој прузи Београд–Будимпешта, јер ће студија изводљивости и идејни пројекат бити припремљни на време", истакао је Вучић и позвао кинеске привреднике да и убудуће учествују у градњи путева и пруга широм Србије.

Амбасадор Ли је рекао да су компаније из Кине веома заинтересоване за сарадњу и инвестирање.

Издвојио је пример кинеске провинције Хабеи, чије је руководство, после посете Београду, показало интересовање за учешће у реализацији низа пројеката у главном граду и за потенцијална улагања у аутомобилску индустрију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи