Читај ми!

ДС: Процес против Лепојевића био политички мотивисан

Демократска странка затражила је да се покрене поступак против оних који су, "користећи политички утицај за обрачун са политичким неистомишљеницима", функционеру ДС-а Бобану Лепојевићу нанели штету оптужбама да је оштетио фабрику воде "Милан Топлица", чији је био генерални директор.

ДС у саопштењу наводи да је Лепојевић 2013. године првостепено осуђен на две године затвора, јер је наводно оштетио фабрику док је био генерални директор од 2002. до 2008. године, да је касније Апелациони суд укинуо првобитну пресуду, а ослобађајућу пресуду потврдило и Судско веће Вишег суда у Прокупљу, преноси Танјуг.

Лепојевић је, истичу демократе, две године носио етикету "криминалца" коју су му залепили напредњаци и упитали и "да ли ће лажни моралисти одговарати за клевету и притисак на суд који је све време вршен".

Како се наводи, Лепојевић је на суду изјавио да није крив и да цео процес доживљава као политички мотивисан и исцениран, што се, тврде демократе, данас показало као једина и права истина.

"У јеку оркестриране кампање коју је Српска напредна странка спроводила против 75 функционера Демократске странке широм Србије, у јулу 2013. године на мети напада нашао се и Бобан Лепојевић, председник Окружног одбора Демократске странке", наводи ДС.

Апелациони суд је, тврди ДС, укинуо првобитну пресуду којом је Лепојевић осуђен на две године затвора, а ослобађајућу пресуду потврдило је и Судско веће Вишег суда у Прокупљу.

У образложењу Судског већа, како се додаје, стоји да је Лепојевић ослобођен због "непостојања кривичног дела за које је оптужен".

У ДС-u наводе да су задовољни пресудом, али и да сматрају да тиме случај није завршен, јер треба да се "покрене поступак против оних који су породици Лепојевић нанели моралну штету, користећи политички утицај и злоупотребљавајући борбу против корупције и криминала за обрачун са политичким неистомишљеницима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи