Читај ми!

Протест "Двери" због политике Владе

Присталице покрета "Двери" протестовале су у центру Београда против политике Владе и најавиле да ће такве скупове одржавати свуда по Србији са циљем да до краја године буду расписани ванредни парлементарни избори.

Током протеста, који је почео испред зграде Владе Србије у присуству јаких полицијских снага, није било инцидената, а окупљени су уз заставе "Двери" углавном носили и транспаренте са ликом руског председника Владимира Путина, преноси Танјуг.

Уз оштре критике политике Владе и премијера Александра Вучића, представници "Двери" су најавили и да је протест први у низу окупљања по Србији чији је циљ да до краја године "Влада падне и буду расписани ванредни парламентарни избори".

Представник "Двери" Бошко Обрадовић истакао је и да је циљ да после тих избора Србија добије патриотску владу, истакавши да је Србији доста понижавања и вређања "и највеће преваре зване Српска напредна странка".

Заустављање пута Србије у ЕУ и НАТО и окретање Русији, поништавање Бриселског споразума, раскид сарадње са ММФ-ом, враћање плата и пензија на претходни ниво, ослобађање медија а посебно РТС-а, неки су од захтева "Двери" које су представници тог покрета предали на портирници Владе.

Они, како је наведено у захтевима које је прочитао представник "Двери" Владан Глишић, траже и да се "Телеком Србија" и ЕПС не приватизују, да се испуне захтeви просветних радника, заштити домаћа пољопривреда.

Говорници су оштро критиковали Вучића, посебно због недавне посете бившег британског премијера Тонија Блера Србији, док су окупљени на сваку помену премијеровог имена одговарали низом увреда на његов рачун.

Међу говорницима је био и академик Коста Чавошки, који је посебно критиковао актулену владу због односа према Косову и Метохији.

Протест који је почео испред зграде Владе Србије завршен је испред зграде РТС-а у Таковској улици, где је од руководства Јавног сервиса затражено да и представници "Двери" буду заступљени у програму.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи