Читај ми!

Кукан: Србија на правом путу

Шеф делегације Европског парламента Едуард Кукан истакао је да ЕП подржава отварање првих преговарачких поглавља са Србијом ове године, а да у Брисел носи поруку да је Србија на правом путу европских интеграција.

Едуард Кукан је рекао да је у току његове дводневне посете било речи и о позицији Србије у вези односа са Русијом, односно усклађивање спољне политике ЕУ, преноси Танјуг.

"То су били приоритети и о томе смо такође разговарали", рекао је Кукан.

Како је навео, ЕП поздравља обнову дијалога Београда и Приштине и цени позитивну улогу коју Србија има у процесу регионалне сарадње.

"Главна порука коју носим у Брисел је да је Србија на правом путу ка интеграцијама у ЕУ. Јасно је видљив напредак који је остварила. Наравно, остаје ту да се уради још ствари, међутим, она општа тенденција је најважнија, она је свакако позитивна", рекао је Кукан.

Додао је да ЕП жели да пружи подршку Србији на путу даљих реформи и интеграција у ЕУ.

"Посебно смо спомињали поглавље 23, 24 који садрже кључне области везане за основна права, слободе медија, суштинске вредности", рекао је Кукан и честитао Влади Србије на економским реформама за које се, нагласио је, зна да су непопуларне мере и да се сада очекује њихова примена.

"Импресиониран сам напретком Војводине"

Едуард Кукан на састанку са представницима Покрајинске владе у Новом Саду рекао да је "импресиониран напорима и резултатим постигнутим у Војводини".

На састанку је било речи о актуелној ситуацији у покрајини, саопштено је из те институције.

У фокусу разговора били су положај и остваривање права националних мањина, стратегија привредног развоја, проевропска активна политика и јачање капацитета за привлачење средства из европских фондова.

Једна од тема била је стварање услова за наставак изградње Жежељевог моста преко Дунава у Новом Саду.

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић подсетио је на важне пројекте које у овој години покрајина спроводи у неколико сектора, као и на усвојену стратегију привредног развоја до 2020. године, у којој посебно место имају агроиндустрија и ИТ сектор.

Такође, Пајтић је рекао да је покрајина у буџету обезбедила средства за предфинансирање пројеката који се подносе код европских фондова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи