Читај ми!

ЕУ: Неприхватљиво да се улица назове по Милошевићу

Неприхватљиво је да се једна улица у Ранилугу назове по бившем југословенском председнику и хашком оптуженику Слободану Милошевићу, и то не доприноси дијалогу, саопштила је Канцеларија ЕУ на Косову.

"Сматрамо да је предлог да се улица назове по особи која је у Хашком трбиналу оптужена за ратне злочине, потпуно неприхватљив. Такав предлог не доприноси одговорној локалној управи, нити охрабрује дијалог и боље разумевање међу заједницама на Косову", пише у одговору канцеларије ЕУ, преноси Бета.

Додаје се да косовски политичари на свим нивоима "не би требало да злоупотребљавају болна искуства из прошлости ради решавања будућих питања".

Претходно је Министарство администрације локалне самоуправе Косова саопштило је да се противи предлогу Скупштине општине Ранилуг да се једна улица назове по Милошевићу.

И градоначелник Ранилуга Градимир Микић затражио је од Скупштине општине да размотри одлуку.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи