Читај ми!

Уочи протеста у Зајечару

Бивши градоначелник Зајечара Бошко Ничић заказао је за поподне протестни скуп у центру града против градске власти. Полиција је повукла забрану одржавања протеста након накнадне безбедносне процене, потврђено је агенцији Бета у полицији.

Скуп "Браним Зајечар, мој град" заказан је за 17:30 на градском тргу у Зајечару.

Полиција је повукла забрану одржавања протеста након накнадне безбедносне процене, потврђено је агенцији Бета у полицији.

Како би се осујетила намера организатора протеста, Управа града Зајечара заказала је на градском тргу концерт зајечарских група, будући да је одлуком Скупштине града, на том месту дозвољено једино одржавање музичких, али не и политичких скупова.

У интервјуу за ТВ Бест из Зајечара, председник Скупштине Зајечара Саша Мирковић је Бошка Ничића је упоредио са Хитлером који је, како је рекао, "тешко прихватио одлуку да је скинут са власти".

Сукоб Мирковића и Ничића, до пре неколико година блиских пријатеља, настављен је и преко друштвених мрежа.

Ничић је на Фејсбуку упркос полицијској забрани позвао Зајечарце да се у 17 часова и 30 минута окупе на, како је рекао "забрањеном тргу", како би се извршио притисак за одржавање ванредних локалних избора, али и упозорила Влада Србије на изузетно тешку ситуацију у том граду.

Протест Ничића један је у низу протеста којим, како каже, жели да "укаже на бахатост власти у Зајечару на чијем је челу СНС, а коју предводи естрадни менаджер, актуелни председник Скупштине града и републички посланик Саша Мирковић".

У последња два месеца опозиција је одржала пет протеста са захтевом да се распишу ванредни локални избори.

Две стране су размениле и кривичне пријаве.

Управа Зајечара је поднела кривичну пријаву против Ничића оптужујући га да је у време свог мандата на челу града оштетио градски буджет за 92 милиона динара, јер је, како тврди садашња власт, привредницима опростио дуговања за "еколошку таксу" уколико
спонзоришу женски рукометни клуб који је играо у Лиги шампиона.

С друге стране, Ничићеве присталице прикупљају потписе за подношење кривичних пријава тужилаштву за организовани криминал против актуелне градске власти.

Како тврде, за последњих неколико година, број незапослених у Зајечару се готово
удвостручио, плате касне и у јавном сектору, а породиље туже град због неисплаћеног новца.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи