Читај ми!

Драшковић: Ледоломци на европском путу Србије

Српски покрет обнове је обележио четврт века постојања и 24. године од деветомартовских демострације против режима Слободана Милошевића уз поруку свог лидера Вук Драшковић да ће та странка наставити да буде "ледоломац" на европском путу Србије.

Вук Драшковић је, на пријему поводом 25 година оснивања СПО, истакао да за Србију још није касно да се окрене Европи и Западу упркос многима који се томе противи и "хаватају за пиштољ када се помене Европа", преноси Танјуг.

Драшковић је рекао и да смо "удаљенији од Европе него икада, а да су антивропске странке у Србији данас много снажније него што су биле 9. марта 1991.године".

Уз оштре критике режима Слободана Милошевића из деведесетих година прошлог века, Драшковић указује и да петоктобарске промене из 2000. године нису донеле оно што је било очекивано.

"Разбојнички капитализам у црно је завио већину људи и целу Србију, земља је опљачкана и разграбљена од мафијаша и од политичких миљеника... службе безбедности владају Србијом", рекао је Драшковић.

Лидер СПО верује да није касно за остварење идела 9. марта и "за убрзано стизање одбегле будућности за Србију - за Србију безусловно у Европи и на Западу".

"Не треба Србији на путу за Европу помоћ никога од оних који себе називају српском елитом, а хватају се за пиштољ при помену речи Европа Запад, демократија, Америка, цивилизација", рекао је Драшковић.

Напомиње да Србији на том путу не треба ни "рука спаса од оних који су је гурнули у јаму и најодговорнији су и за политику пораза и злочина".

Драшковић је истакао да, за разлику од њих, Србија на срећу има своју елиту која је 90-их година прошлог века храбро и одважно ризикујући све борила се за идеале 9. марта.

"Та елита неће подржати опоравак Србије све док види да су у бразди која тобоже води ка Европи на сваком кораку људи који заправо се смркну када се помене реч Европа и реч Запад и који минирају напоре и председника владе на европском путу", рекао је Драшковић.

Према његовим речима, СПО ће наставити да се бори за убрзање европског пута Србије упркос оних који минирају Србију на путу ка будућности, који су се дигли да минирају Бриселски споразум.

Пријему у седишту СПО-а присуствовали су и председник Савеза војвођанских Мађара Иштаван Пастор и шеф посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић.

Претходно је делегација СПО положила цвеће на Тргу Републике, поред споменика Кнезу Михаилу и на местима погибије током дветомартовских протеста - демонстранта Бранивоја Милиновића и полицајца Недељка Косовића.

СПО је основан је 14. марта 1990. у Београду, уједињењем Српске народне обнове и Српског слободарског покрета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи