Дачић: Вредност пројеката УН у Србији 65 милиона евра

Mинистар спољних послова Ивица Дачић састао се са директорком Канцеларије за пројектне услуге УН (УНОПС) Гретом Фаремо и захвалио јој на помоћи и посвећености у отклањању последица прошлогодишњих поплава.

Ивица Дачић наводи да је укупна вредност пројеката, које је у Србији од 2010. године спровео УНОПС, износи око 65 милиона евра, преноси Танјуг.

Додаје да се преко УНОПС-а реализују пројекти намењени санацији штете од поплава у вредности 25 милиона евра, а највећи донатори су ИПА фондови ЕУ, Норвешка, Канада, Велика Британија, Швајцарска и Француска.

Дачић најављује да ће Фаремо сутра посетити Обреновац и друга места где су реализовани пројекти УНОПС-а.

Истиче да је Норвешка преко ове институције издвојила 4,5 милиона евра за обнову јавних зграда, кућа и болница на 18 локација у Србији, док је Велика Британија уложила милион фунти у систем заштите од поплава у басену Колубаре и у Лазаревцу.

"Радимо са Владом Србије на различитим пројектима и та сарадња траје већ годинама. Тренутно имамо шест пројеката вредних више од 45 милиона евра. Користимо међународне стандарде и локалну стручност, што заједно даје веома добар резултат", каже Фаремо.

Посета Србији је њена прва званична посета некој европској земљи од ступања на дужност прошле године.

УНОПС је самофинансирајућа организација која не добија новац из буџета УН, већ искључиво од донатора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи