Читај ми!

Гашић: Србија активна у очувању глобалног мира

Министар одбране Братислав Гашић пренео је, током посете Централноафричкој Републици, специјалном представником генералног секретара УН за ту земљу Бабакару Гају да ће Србија наставити да пружа активан допринос очувању међународног мира и безбедности.

Гашић и Гај разговарали су о политичко-безбедносној ситуацији у Централноафричкој Републици и активностима мировних снага у мисији "МИНУСКА" у којој учествују и припадници српског система одбране, саопштило је данас Министарство одбране Србије.

Како преноси Танјуг, Гашић је упознао је Гаја са тренутним ангажовањем припадника Министарства одбране и Војске Србије у 11 мултинационалних операција УН и Европске уније и истакао "да ће Србија наставити да пружа активан допринос очувању међународног мира и безбедности".

Министар одбране је у разговору истакао војномедицинске капацитете које наша земља ангажује у различитим мировним мисијама, наводи се у саопштењу.

У оквиру Војне болнице нивоа 2 у мисији "МИНУСКА" ангажовано је 68 наших припадника, као и по два војна посматрача и два штабна официра, што је, после мисије УН у Либану, наше најбројније ангажовање, подсеће се у саопштењу.

У мисијама УН и ЕУ у Централноафричкој Републици ангажовано је укупно 76 припадника Министарства одбране и Војске Србије, од тога 23 жене, са којима се министар Гашић сусрео током првог дана посете тој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи