Српска: Врхунски цинизам Самоопредељења

Српска листа оценила је да је деловање покрета "Самоопредељење" шовинистичко и застрашујуће за Србе на Косову и Метохији и врхунски цинизам да једна антидемократска политичка организација било кога оптужује за фашизам.

Српска листа је, поводом изјаве члана "Самоопредељења" Ерзена Враниција да је та листа "фашистичка творевина", позвала ту старнку да престане да говором мржње и екстремистичким деловањем дестабилизује политичке и безбедносне прилике на Косову и Метохији, преноси Танјуг.

"Врхунски цинизам је да једна антидемократска политичка организација, чији је једини допринос политичком животу на Косову и Метохији стално позивање на линч, насиље и недемократско рушење власти, било кога оптужује за фашизам", наводи се у саопштењу.

Организације попут "Самоопредељења", додаје се, црпе снагу из нереда и њихов једини интерес је борба против било какве уређености система, у шта су се недавно могли непосредно уверити житељи више градова на Косову и Метохији.

Једино политичко својство "Самоопредељења" је, како се додаје, бесрамни популизам и злоупотреба нагомиланог економског незадовољства грађана.

Када је реч о оптужбама Вранићија да "Српска листа" нема никаквог поштовања за албанске жртве, наводи се да њени чланови ниси ти који систематски скрнаве надгробне споменике својих комшија и каменују људе који иду да оплакују своје мртве.

То, истиче се у саопштењу, чине управо они који упућују наведене "сумануте оптужбе".

"Какав би положај Срби имали на Косову и Метохији уколико би одлучујућу реч у политичком животу имао покрет "Самоопредељење", срећом никада нећемо сазнати, јер верујемо да велика већина наших суграђана Албанаца жели да живи у друштву у којем руља не напада сопствене институције и не насрће на новинаре или аутобусе", додаје се у саопштењу.

Демократија подразумева одговорност, због чега су из "Српске листе" позвали "Самоопредељење" да престане да говором мржње и да екстремистичким деловањем дестабилизује политичке и безбедносне прилике на Косову и Метохији, јер од тога користи не могу имати ни Срби ни Албанци.

Та листа истиче да су спремни да дају допринос у решавању нагомиланих социо-економских проблема на КиМ и раме уз раме са одговорним демократски оријентисаним албанским странкама помогну у развоју привреде, смањењу незапослености и обезбеђивању услова за бољи стандард, живот и будућности свих грађана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи