Читај ми!

Пајтић на челу владе у сенци

Премијер владе у сенци биће Бојан Пајтић, министар унутрашњих послова Драган Шутановац, док ће Гордана Чомић предводити Министарство одбране.

Бојан Пајтић наводи да ће потпредседница странке Наташа Вучковић бити задужена за спољне послове, Зоран Лутовац за европске интеграције, док ће Министарство за државну управу и локалну самоуправу предводити председник општине Параћин Саша Пауновић, јавља Бета.

"Министар саобраћаја у нашем тиму биће Драгослав Шумарац, спорт и омладину предводиће Нађа Хигл, а Миодраг Стојковић биће задужен за просвету и науку. Привредом ће се бавити Иван Стефановић, правдом Момчило Грубач, финансијама Србољуб Антић, док ће се на челу ресора здравства налазити Нада Чемерлић Аџић", рекао је Пајтић на седници Главног одбора ДС-а у Београду.

Пољопривредом и заштитом животне средине влади у сенци Демократске странке бавиће се Нада Драговић, а ресор културе и информисања биће у рукама Јелене Балашевић.

"Овај састав од 15 чланова приличи Србији и Демократској странци. Мањи и лошији од овога Србија не заслужује", истиче Пајтић.

Обраћајући се члановима ГО Демократске странке, он је оценио да је тренутна ситуација у Србији "неупоредиво" лошија него у периоду када је ДС био на власти, због чега демократе "имају обавезу" да понуде алтернативу грађанима у виду владе у сенци.

"Од 2012. године, стандард грађана је у сталном паду, задуживање државе је све веће, а док стручњаци напуштају Србију у све већем броју, функционери владајуће Српске напредне странке завршавају факултете, знате и сами које", казао је лидер демократа.

Како је додао, влада у сенци ДС-а супротставиће демократију и знање "аутократији и цензури".

"Власт данас симулира да је модерна десница, а налази се у рукама крупног капитала. Ми ћемо бити слуге радника и средњег слоја, а не крупног капитала. Тим који смо данас представили чине људи који знају како се води држава, јер не желимо да будућност Србије зависи од радног искуства Александра Вучића и Александра Вулина или факултетског образовања Томислава Николића и Братислава Гашића", рекао је Пајтић.  

Свечаном академијом у београдском Дому омладине Демократска странка обележила је 25 година од обнављања рада, а њен лидер Бојан Пајтић поручио је  да се та партија више неће извињавати.

"Нећемо се више извињавати, ја сам се извинио у име свих нас и у име оних који више нису са нама. Извинио сам се и због онога што су неки од нас чинили, али и због онога што никада нико од нас није учинио... Доста је било са тим, нећемо се више извињавати", рекао је Пајтић.

 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи