Читај ми!

Шешељ предлаже царински и војни савез с Русијом

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је да Србији није место у Европској унији, већ у царинском и војном савезу с Русијим.

Војислав Шешељ је на митинзима у Лесковцу и Власотинцу рекао да је СРС спреман за коначни политички обрачун са "издајничким властима" и оценио да је већина министара у Влади Србије "ослепела од моћи и похлепе", преноси Бета.

"Ми желимо интеграцију с Русијом. Желимо да уђемо у царинску унију Русије, Белорусије и Казахстана и других пријатељских земаља, желимо да уђемо у нови војни савез који формира Русија", рекао је Шешељ и додао да ЕУ и не жели Србију у својим редовима.

Нагласио је да би Србија уласком у царинску унију добијала нафту и гас по ценама три до четиру пута нижим од садашњих.

Лидер СРС-а је оценио и да је та странка била "рањена, али да није погинула", и да се сада спрема за коначни политички обрачун са "издајничким властима".

"Наша снага је међу интелектуалцима, професорима, лекарима, студентима, радницима и пензионерима, ми смо потекли из народа, мислимо и осећамо као понижени и ојађени српски народ. Спремни смо да се ставимо у службу народа и државе", рекао је Шешељ.

Рекао је да су "скоро сви министри ослепели од моћи и похлепе", као и да је садашњи режим издао Косово.

"Издавали су раније и Ђинђић (Зоран) и Коштуница (Војислав) и Борис Тадић, али оно што су они издавали за 12 година, напредњаци су превазишли за две године. Сада се спремају за завршни чин издаје, после тога одоше низ воду", рекао је Шешељ.

Лидер СРС-а је само једном поменуо премијера Александра Вучића, рекавши да није испунио предизборна обећања, али је зато председнику Србије Томиславу Николићу посветио седам минута, оценивши да се први човек државе "разболео од најгоре болести - похлепе".

"Куче није имало зашта да га уједе пре десет година, а сада се размеће богатством", рекао је Шешељ.

Лидера радикала је на тргу у центру Власотинца дочекало око 800 присталица, а у Лесковцу близу 400, уз покличе "Војо Србине". На сваки помен владајућег режима упућиване су погрдне речи на рачун Вучића и Николића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи