Читај ми!

Фактор плус: СНС има подршку више од половине бирачког тела

Српска напредна странка и даље има подршку 50,1 одсто опредељеног бирачког тела у Србији, показује мартовско истраживање агенције "Фактор плус" за лист Политика.

Према том истраживању, другопласиран је СПС са 10,2 одсто, а на трећем месту је ДС са 7,1 одсто, а све остале странке су испод цензуса од пет одсто, преноси Танјуг.

Промене рејтинга политичких странака су минималне у односу на новогодишње истраживање, а директор Агенције Владимир Пејић оцењује за Политику да су такви резултати логични јер "они који би требало да притискају власт делују доста неорганизовано и више се баве собом него влашћу".

Како је наведено, власт се држи своје политике која се некоме свиђа, а некоме не, али напредњаци дефинитивно доминирају.

Пејић је нагласио да је то, иако се не види у резултатима истраживања, последица популарности лидера СНС Александра Вучића.

Испитаници, њих 39 одсто, сматра да би у односу према ЕУ за Србију најбоље да што пре постане чланица ЕУ, да прекине преговоре што пре и остане независна 33 одсто, док њих 28 одсто сматра да би било најбоље да Србија што дуже води преговоре о чланству а затим процени да ли јој је у интересу да постане чланица ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи