Читај ми!

Шешељ: Са Николићем и ДСС-ом договорено каменовање амбасада

Лидер СРС-a Војислав Шешељ тврди да се са Томиславом Николићем и ДСС-ом договорио уочи митинга због Косова у фебруару 2008. да се "каменују" амбасаде САД и Немачке и тражи да актуелни председник Србије аболира од сваке одговорности полицијске генерале који се сумњиче да нису спречили те нападе.

Војислав Шешељ је на прес конференцији рекао да није било договорено да се организује пожар, али да је било договорено да се гађа камењем и сличним предметима, преноси Танјуг.

Шешељ истиче да су радикали поносни на то што је тада урађено и истиче да "не могу сада кола да се сломе на полицијским генералима", који то и нису могли да зауставе.

Лидер СРС-а је додао и да је Зоран Вујовић, који је тада смртно страдао у пожару у амбасади САД, био члан СРС-а.

У Вишем јавном тужилаштву у Београду у току је истрага против шесторице осумњичених у случају паљења амбасада у Београду након митинга "Косово је Србија" 21. фебруара 2008. године а ускоро ће почети и саслушања сведока, речено је данас Танјугу у том тужилаштву.

Тужилаштво у писаној информацији достављеној Танјугу прецизира да је наредбом о спроводењу истраге осумњиченима стављено на терет извршење кривичних дела тешко дело против опште сигурности и злоупотреба службеног положаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи