Српска позива на брже доношење закона о Специјалном суду

Српска листа позвала је албанске лидере на Косову и Метохији и представнике косовске владе и скупштине да донесу закон о Специјалном суду за ратне злочине које је починила ОВК и тако дају допринос помирењу.

Српска листа, у саопштењу достављеном агенцији Танјуг, наводи да су напади који су усмерени против Срба на Косову и Метохији одлично организовани и да имају за циљ да заплаше преостали српски живаљ, а виђеније Србе представе као "крволоке и криминалце" са жељом да тако обезглаве српски народ у Покрајини.

Све то се ради у моменту када се и даље нелегалном приватизацијом пљачка имовина Србије и СПЦ на Косову и Метохоији, наводи Српска листа у саопштењу које је потписао њен председник Александар Јаблановић.

Подсећа се да је за злочине на Косову и Метохији Србија казнила све своје грађане који су изашли из законског оквира или прекршили Женевску конвенцију.

"Нажалост, злочини над Србима нису истражени нити су злочинци кажњени, те стога 'Српска листа' позива албанске лидере и привремену владу и скупштину у Приштини да што пре донесу закон о Специјалном суду за злочине које је починила Ослободилачка војска Косова", пише у саопштењу.

На тај начин, оцењује Српска листа, допринело би се помирењу Срба и Албанаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи