Читај ми!

Станковић: Економски развој приоритет

Председник Коородинационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу је на данашњем састанку у Београду најавио да ће економски развој и путна инфраструктура тих општина имати приоритет у овој години.

Зоран Станковић истиче да ће један од приоритета бити "и наставак разговора државе и албанских политичких лидера по тачкама које је Влада усвојила кроз Извештај, али, без икаквих условљавања", преноси Танјуг.

"У овој години бићемо фокусирани и на пројекте везане за економски развој и путну инфраструктуру, а у том правцу почела је ова година посетом високе делагације коју је предводио министар привреде", каже Станковић.

Наглашава да и у овој години "очекује добру сарадњу са представницима локалне самоуправе, као и са свим другим релавантним субјектима у овим општинама".

"У 2015. поред текућих послова бићемо усмерени на то 'да са радом почне ванболничко породилиште у Прешеву и да се заврше радови на изградњи зграде Одељења Економског факултета'", додаје Станковић.

На седници су подељена трансферна средства из буџета и то 44,13 одсто Бујановцу, односно 109.707.180 динара, 42,11 одсто Прешеву односно 104.685.460 динара и 13,75 одсто за Медвеђу, што износи 34.207.360 динара, наводи се у саопштењу Координационог тела.

Седници су присуствовали потпредседници општина Бујановац, Прешево и Медвђа, Нагип Арифи, Рагми Мустафа и Драгиша Петровић.

У својству посматрача седници су прируствовали представници делегације ЕУ у Србији, мисије ОЕБС-а и амбасада Велике Британије и САД-а.

"Седници нису присуствовали народни посланици Риза Халими и Шаип Камбери иако су били позвани", додаје се у саопштењу.

Полтички лидери Албанаца из Прешева, Бујановца и Медвеђе прекинули су крајем 2013. дијалог с Владом Србије због незадовољства установљеном мрежом судова и тужилаштава.

Директан повод за то био је што у Скупштини Србије, током расправе о мрежи судова и тужилаштва није прихваћен амандман посланика Ризе Хаљимија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи