Читај ми!

Вулин: Време и место издавања потернице нису случајни

Министар Александар Вулин рекао је да Србија не признаје никакав суд у Ђаковици који расписује потернице за наводне ратне злочинце, додавши да време и место издавања потернице као ни избор људи "нису случајни."

"Србија признаје само Резолуцију 1244 којом су регулисани сви правни оквири понашања на простору Косова и Метохије. Ова потерница није случајна и није случајно ни време, ни место, а није случајан ни избор људи", рекао је Вулин новинарима у Прокупљу, преноси Танјуг.

Интерпол је расписао "црвену" међународну потерницу за послаником Српске напредне странке и председником парламентарног Одбора за контролу служби безбедности, Момиром Стојановићем и још 16 Срба због, како се тврди, почињених злочина над цивилним становништвом на Косову у априлу 1999.године.

Вулин је истакао да је Ђаковица већ годинама забрањен град за Србе и да је ова потерница управо покушај да се објасни зашто Срби не могу да обиђу своје гробове, своје светиње и да се врате у своје куће у овом граду.

"Осим тога влада у Приштини на овај начин жели да избегне Бриселски споразум. Од приче Хасима Тачија да ће Косово покренути тужбу за геноцид па до наводних потерница и наводних ратних злочина српских посланика и генерала, то су начини да се заплаше Срби који желе да се врате и да им се каже да то не смеју да ураде", рекао је Вулин.

Према његовим рецима, ово је покушај да се злочинци прогласе жртвама, а да се жртве представе као злочинци.

"Ми ћемо подржати настојања УН да се формира Међународни трибунал за ратне злочине како би се утврдила истина о злочинима на Косову", истакао је Вулин.

Вулин је нагласио да држава и те како помаже Србима који и даље живе на територији Косова и Метохије и да у том циљу сваког месеца исплати 43.000 плата из републичког буџета људима који тамо раде, а исто рако држава брине и о интерно расељеним лицима.

"Ови људи нису заборављени, а то што је Ђаковица забрањени град за Србе није срамота Србије него је срамота међународне заједнице која итекако толерише насиље и опструкцију повратка Срба у овај део Косова", закључио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи