Читај ми!

Стефановић за промену идеолошког усмерења ДС-a

Потпредседник Демократске странке и шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић рекао је да се залаже за значајну промену програма, па чак и за промену идеолошког усмерења странке, и поручио да не цепа странку.

"Не цепам странку, не борим се за промену руководства, али се борим за један нови политички дискурс са пуном свешћу да то није популарно у свим круговима у ДС-у, али видим да је врло популарно међу грађанима", рекао је Стефановић, преноси Танјуг.

Стефановић је за организацију European Western Balkans, која ради серију интервјуа са представницима опозиционих странака у парламентима западног Балкана, рекао и да се залаже за значајне промене програма, па чак и промене идеолошког усмерења странке.

"Увек сам се залагао за леве идеје и то није ништа ново. Никог не копирам, нити сматрам да је оно што је добро за грчки народ аутоматски добро и за наш. Залажем се за промене програма и понуде грађанима, па чак и промене идеолошког усмерења странке. Без тога сматрам да идемо ка центру, а самим тим и ка маргини политичких дешавања", рекао је Стефановић..

Стефановић сматра да социјалдемократија у овом тренутку нема одговор на потребе грађана.

Говорећи о "влади у сенци", Стефановић је навео да подржава ту идеју и да она само може да помогне да се ојача опозициона политичка оштрица.

"Сматрам да активности опозиције морају бити много видљивије и да активизам мора да се повећа, да се укључи што више људи, не само из странка, већ и утицајних појединаца, интелектуалаца... За тако нешто мислим да је много важније да се људи окупе око јасног програма, политике, алтернативе, супротне политике од Вучићеве", казао је Стефановић.

Према Стефановићевом мишљењу, највећи противник опозиције није премијер Србије и његова политика, већ апатија, разочараност и потреба да се на нов начин, са новим програмом и новим људима изађе пред грађане.

Када су у питању преговори Београда и Приштине, Стефановић указује да јавност не зна ниједан детаљ разговора у Бриселу.

Стефановић, који је некада водио преговарачки тим Београда, критикује што договори нису представљени у Скупштини Србије и напомиње да ДС неће ни на који начин отежавати бриселски дијалог.

"Ми ћемо га подржати јер сматрамо да је то једини прави пут мирног решавања проблема грађана", поручио је потпредседник демократа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи