Читај ми!

Тадић најављује тужбу против Бабића

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић покренуће тужбу против шефа посланичке групе Српске напредне странке Зорана Бабића због јавно изречене оптужбе да је "наручио сва убиства у Београду до 2012. године", саопштено је из СДС-а.

СДС, како се наводи, не жели да коментарише "неистиниту и бесмислену оптужбу, јер је толико апсурдна да би сваки коментар био излишан", али упозорава на реторику шефа највеће посланичке групе, коју оцењује као "радикалску", преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу, Бабић је у емисији на ТВ Пинк, током полемике са шефом посланичке групе Борис Тадић СДС-ЗЗС-ЗС Марком Ђуришићем изјавио да су он и Борис Тадић "наручили сва убиства у Београду до 2012. године и да су шефови мафије".

"Бабић је агресивном и бесмисленом оптужбом показао да ни данас није изашао из оквира радикалске и опозиционе реторике. Као шеф посланичке групе владајуће странке, он носи посебну одговорност за јавну реч, а овакав његов наступ доприноси само подизању агресије у јавном дијалогу", наводи СДС.

Додаје се да је "скандалозно" да се Бабић у политичком дијалогу служи неистинитим оптужбама, агресивним тоном и да без икаквих последица оптужује политичке противнике за најтежа кривична дела.

"Странка којој припада је на власти већ три године и крајње је време да се Бабић окрене ономе што је та странка урадила за то време, а не да се и даље понаша и говори као опозициони радикал", наводи се у саопштењу.

СДС додаје да "они који могу све рећи, могу све и учинити" и оцењује да вербално насиље врло брзо постаје насиље у свакодневници.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи