НС оптужује Град Београд за малверзације

Председник Нове странке Зоран Живковић оптужио је београдске власти за нелегалну изградњу зграде четворогодишње школе на Звездари због које је предвиђено исељавање 50 породица.

Живковић је на конференцији за новинаре казао да ту изградњу није одобрио ни градски секретаријат за образовање и дечју заштиту, као и да сумња да је по среди приватни интерес, наводи Бета.

"Добили смо информацију да се прво гради вишенаменски објекат од јавног значаја који треба да се користи у комерцијално-стамбене сврхе и да је приватни инвеститор обавезан да тај објекат прода граду када се јави потреба за школом", изјавио је Живковић додајући да ће таква трансакција бити плаћена новцем Београђана.

Представник групе грађана са Звездаре Небојша Алексић најавио је и тужбе међународном суду због исељења које становницима тог дела општине прети у марту.

"У кварту Ђурићеве , 21. Дивизије, Светог Николе и трасе унутрашњег магистралног прстена, предвиђеном за рушење стамбених објеката и градњу школе за четири разреда, затворена је ОШ 'Моша Пијаде' и фузионисана са ОШ 'Драгица Правица' која ради капацитетом од 30 одсто, чак и са одељењем Зубно-техничке средње школе", рекао је Алексић.

Одборница Нове странке у градској скупштини Александра Христић додала је да ОШ "Драгица Правица" ради у једној смени са по 20 ученика у одељењу. Она је изразила чуђење због изградње нове школе када је и постојећа "готово празна".

Такође је изразила забринутост по безбедност деце која би евентуално похађала наставу усред магистралног прстена.

"Предвиђена школа би се нашла на 20 метара од опасне саобраћајнице ", рекла је Александра Христић, која такође живи на општини Звездара.

Уз оцене да се ради о афери, масци за приватни интерес и "класичној урбанистичкој мафији", на конференцији је процењено да би само одштета исељеним породицама прешла износ од два милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи