Пајтић прихватио Чанков позив, Пастор условио пристанак

Председник ЛСВ-а Ненад Чанак позвао је председника ДС-а Бојана Пајтића и председника СВМ-а Иштвана Пастора на састанак поводом "отворених питања" у владајућој коалицији у Скупштини Војводине. Лидер ДС-а Бојан Пајтић прихватио позив.

Ненад Чанак је у писму које преноси ЛСВ написао да постоји много отворених питања која треба решити у интересу грађана Војводине. Додаје да постоје проблеми унутар коалиције о којима треба разговарати и наћи начин да се они превазиђу, јавља Бета.

Наглашава да дубоко верује да је свима интерес грађана Војводине на првом месту.

"Свако ко је томе искрено посвећен, свестан је колико је то важна обавеза и да њој не сме ништа да се испречи", наводи Чанак.

Предложио је да се састанак одржи у петак, 27. фебруара, у 12 часова, у просторијама ЛСВ-а.

Чанак и Пастор су у последње време разменили бројне међусобне оптужбе.

Пајтић прихватио позив. Пастор условио пристанак 

У међувремену председник Демократске странке Бојан Пајтић прихватио је позив на разговор о питањима која оптерећују функционисање владајуће коалиције у Скупштини Војводине, који је њему и председнику СВМ Иштвану Пастору упутио председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

"Увек ћу се одазвати сваком позиву чији је циљ да се на што бољи и ефикаснији начин ради у интересу грађана", рекао је Пајтић за агенцију Бета.

Он је додао да му је жао што јавност врло често присуствује "варничењу" између ЛСВ и СВМ.

"Демократска странка је политички противник владајућег режима, а не само странака демократске оријентације. Настојаћемо да будемо фактор стабилности у покрајини, јер се неслози и размирицама између ЛСВ и СВМ може радовати само Српска напредна странка и њима блиске партије", казао је Пајтић.

Председник Савеза СВМ Иштван Пастор изјавио је да ће прихватити позив председника ЛСВ Ненада Чанка на разговоре о функционисању владајуће коалиције у Скупштини Војводине, под условом да пре тога Марта Такач, као кадар СВМ-а, буде враћена на функцију в.д. директора Јавног предузећа Војводинашуме.

Пастор је за агенцију Бета рекао да ће СВМ напустити владајућу коалицију ако данас или сутра не буде решено питање именовања директора Војводинашума.

"Одазваћу се ако буде било смисла да то чиним. А биће смисла уколико се пре тог састанка реши питање око именовања вршиоца дужности директора Војводинашума", рекао је Пастор.

"Ако се то деси, онда ће то бити порука да је за наше садашње коалиционе партнере СВМ прихватљив партнер. Ако се то не деси, ми ћемо то схватити као сигнал да нисмо потребни у парламентарној већини. Онда ћемо иступити из парламентарне већине. Независно од тога, парламентарна већина ће постојати, са Демократском странком, ЛСВ-ом и кадровима из Тадићеве странке", рекао је Пастор.

Покрајинска влада је прошле недеље за вршиоца дужности Војводинашума именовала Александра Обрадовића, уместо Марте Такач, која је на тој функцији била од 2004. године.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи