Читај ми!

СДПС: За социјалну правду треба се борити сваки дан

За достизање социјалне правде неопходна је свакодневна борба и то треба да буде тачка окупљања свих политичких странака, поручили су данас, поводом Међународног дана социјалне правде, представници Социјалдемократске партије Србије.

Посланик и портпарол СДПС-а Иван Бауер рекао је Танјугу да у Србији треба сви да раде на остварењу идеала социјалне правде, а да странке треба да позову на солидарност међу грађанима јер су борба за социјалну правду и солидарност кључне речи које су међу најважнијима за просперитет свих у Србији.

Подсећајући да се Дан социјалне правде обележавао јуче, Бауер је рекао да је СДПС намерно данас организовао обележавање тог дана, јер је желео да покаже да се за остваривање тог идеала и друштва са једнаким шансама мора борити сваког дана у години, пошто се само таквим радом мозе приближити циљу.

"Зато смо се баш данас окупили да покажемо да није 20. фебруар једини дан када треба да размишљамо о социјалној правди, већ сматрамо да о томе треба да размишљамо сваког дана", рекао је Бауер.

Упитан да ли данас има више социјалне правде него пре неколико година, Бауер је рекао да је у ситуацији тешке економске кризе и у свету и у Србији, тешко очекивати да смо ближе идеалу социјалне правде.

"Мислим да је у овако тешким ситуацијама успех ако успемо да останемо на истом нивоу на којем смо били", оценио је Бауер и поздравио што је у буџету за ову годину велики нагласак стављен на социјална давања и сачуван њихов ниво.

Бауер је закључио да је солидарност јако важна и да као друштво имамо обавезу да највише бринемо о онима који су најугроженији и маргинализовани.

Председница Београдског одбора СДПС и посланица те странке Милена Бићанин рекла је да постоје напори да се достигну виши стандарди на пољу социјалне правде, али да то још увек није довољно.

Она је изразила наду да ће политичка елита имати довољно снаге да се садашњи проблеми у брзом року превазиђу да би Србија могла да буде срећније и просперитетније друштво.

Према њеним речима, за бољу ситуацију на пољу социјалне правде најважније је решити питање економије, али ту су и питања система социјалне заштите и његовог рада, а веома је важно и да те службе буду финансијски потпомогнуте и едукацијом и довољним бројем запослених.

"Морамо да пробудимо то осећање солидарности, али се без материјалне добити, односно материјалног просперитета друштва, то се не може догодити", сматра Бићанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи