Читај ми!

Шутановац: Србија у драматичном стању

Народни посланик Демократске странке Драган Шутановац оценио је да је Србија у драматичном стању и да због тога треба покренути активности за смену актуелне власти.

Драган Шутановац је на конференцији за новинаре у Градском одбору ДС-а у Лесковцу рекао да се та странка припрема за смену Српске напредне странке на наредним изборима, преноси Бета.

"Наставићемо да ширимо позитивну енергију и брзо изаћи с новом политиком, која ће, пре свега, подразумевати веће инвестиције у пољопривреду, грађевинску индустрију и пореску реформу, која данас није добра јер је омогућила да они који имају имају још више", казао је Шутановац, најављујући истовремено и формирање владе у сенци.

Србија је дошала у "ћорсокак", јер је воде нестручни кадрови, оценио је Шутановац.

"Да би се Србија вратила на прави пут, неопходно је да ова влада оде, влада нестручних људи, са сумњивим дипломама, људи без искуства, људи који немају визију", рекао је Шутановац.

Као пример власти без визије, он је навео Лесковац у коме за две и по године није стигао ни један инвеститор.

"Наследили су инвестиције које је обезбедила ДС за око 3.200 нових радних места. Оно сто се десило у Лесковцу, то је повећање запослености у јавном сектору, а оно што је познато чак и у
Београду, то је да власт једино што уме јесте то да троши новац на путовања. Према извештају државног ревизора, само у 2013. години потрошили су нешто више од 320.000 евра, што је више од 1.000 евра по радном дану", навео је Шутановац.

Шутановац је, такође, подсетио и на неиспуњена обећања садашњих власти.

"Обећања о грандиозним пројектима и великим инвестицијама, чувени канал Бероград-Солун, четири милијарде евра инвестиција у пољопривреду, обећао је премијер, у чипове три милијарде, чувени Мерцедес да се продаје широм света, обећање да ће у Београду бити
изграђени станови од 390 евра по квадратном метру", набројао је народни посланик.

Србија је у међувремну осиромашила, казао је Шутановац, а дуг се увећао са 15,5 милијарди евра на рекордне 23,4 милијарде евра.

"Све нас ово води на закључак да се Србија данас налази у стању које је драматично. Србија лута од истока ка западу, иако потписује Бриселски споразум, она га не спроводи.

Консеквенца је да нисмо започели даље преговарање са ЕУ и Србија се данас налази у
ћорсокаку. Ми смо једна од ретких земаља, уз Кипар и Хрватску, која има рецесију у току 2014. године", закључио је Шутановац.

Он је још рекао да је изненађен присуством великог броја новинара на конференцији за новинаре у Лесковцу, где је ДС такође у опозицији.

"Преседан да на конференцији локалног одбора дође оволико новинара. Толико не долази у Беогрдау, ми смо тамо у медијској блокади", казао је Шутановац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи