Линта: Отворена перспектива за дијалог

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта оценио је да одлазак премијера Александра Вучића на инаугурацију нове хрватске председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић отвара перспективу успостављања сталног дијалога две државе у циљу решавања бројних отворених питања.

У писаној изјави достављеној Танјугу, Миодраг Линта је оценио да је веома охрабрујуће што је премијер Вучић у разговору са новом хрватском председницом покренуо питања избјеглица и односа према Србима у Хрватској.

Поздрављајући одлазак Вучића на инаугурацију, Линта наводи да је значајно и што је премијер Србије јасно рекао да се питања несталих и повратка културног блага не тичу само хрватске стране која на њима упорно инсистира него се веома тичу и Срба у Хрватској.

"Наиме, попис несталих јасно показује да се на њему налази више Срба него Хрвата, а већи дио културног блага припада Српској православној цркви и потребно је створити услове за његов повратак", каже Линта.

Председник Коалиција удружења избеглица поздравио је и састанак премијера Вучића с митрополитом Порфиријем и представницима Срба у Хрватској на коме се разговарало о бројним проблемима и договорено да се покрене процес њиховог решавања.

Линта оцењује да је посебан симболички значај за преостале Србе у Хрватској имала одлука премијера Вучића да присуствује Светој Архијерејској Литургији у Саборном храму Преображења господњег у Загребу гђе је свечано обележен празник Сретење и Дан државности Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи