Читај ми!

Светски лидери честитали Дан државности

Дан државности Србије – 15. фебруар, председнику Томиславу Николићу и грађанима Србије честитали су бројни светски лидери, међу којима руски и амерички председник – Владимир Путин и Барак Обама, као и кинески председник Си Ђинпинг.

"Са задовољством истичем високи ниво руско-српских односа, који потпуно одговара ставовима Декларације о стратешком партнерству", поручио је у честитки Владимир Путин, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Руски председник је навео да је сигуран да ће наставак активног политичког дијалога и даље ширење узајамно корисне билатералне сарадње у различитим областима доприносити просперитету братских народа и јачању стабилности и безбедности на европском континенту.

"Желим Вам добро здравље, а свим вашим сународницима – добробит и просперитет", наводи Путин у честитки председнику Николићу.

Честитке поводом Дана државности упутили су и краљица Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске – Елизабета II, одлазећи председник Хрватске Иво Јосиповић и португалски председник Анибал Кавако Силва, преноси Танјуг.

Дан државности су честитали председник Азербејџана Илхам Алијев, председник Републике Ирске Мајкл Хигинс, председник Индије Пранаб Мукхерџи и председник Државног савета и Савета министара Кубе Раул Кастро, наводи се у саопштењу.

Николићу и грађанима Србије честитке су упутили и председница Јужне Кореје Парк Геун Хје, председник Монголије Цахијагин Елбегдорџ, председник Алжира Абделазиз Бутефлика и председник Немачке Јоахим Гаук.

Дан државности су честитали и председник Мексика Енрике Пења Нијето, председник Сингапура Тони Тан Кенг Јам, председник Индонезије Јоко Видодо као и председник Белорусија Александар Лукашенко.

Честитке поводом Дана државности упутили су и председник Чешке Милош Земан, председник Мађарске Јанош Адер, председник Палестине Махмут Абас као и председник Словеније Борут Пахор, наводи се у саопштењу.

Председник Финске Саули Њинисто, председник Републике Сан Марино Ђан Франко Теренци и Гуерино Заноти, капетани регенти, такође председнику Србије и грађанима честитали Дан државности.

Дан државности су честитали и председник Туркменистана Гурбангули Бердимухамедов, султан Оман Кабус бин Саид, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и председник Белорусије Александар Лукашенко, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи