Косачов: Блиски односи Србије и Русије

Председник Спољнополитичког одбора руске Думе Константин Косачов поводом Дана државности Србије рекао је да је за њега велика част и одговорност што може да учествује у таквој прослави, додајући да су блиски односи две земље важан интерес.

"За нас руске политичаре чињеница да са вама можемо да празнујемо Дан државности Србије велика је част и обавеза. Много тога историјски повезује наше народе, захваљујући чему постоји и овај празник. Искрено честитам празник народу Србије", казао је Константин Косачов, преноси Танјуг.

Косачов је истакао да је народ Русије заједно са народом Србије одржава свој суверенитет и своју независност.

"Убеђен сам да наше народе уједињује у савременој Европи веома много тога, практично све. Пођеднако поимамо праведно устројство света, тачно знамо интересе наше две земље и један од важних интереса су максимално блиски односи Русије и Србије и о томе је умесно говорити данас", навео је Косачов.

 Поводом годишњице Првог српског устанка заједно са лидером Српске народне партије Ненадом Поповићем Лосачов је положио венац на споменик Карађорђу у Београду.

Председник Србије Томислав Николић одликовао је, поводом Дана државности, Косачова златном медаљом за заслуге, за изузетне заслуге у културним делатностима и посебно за допринос обнови Руског некропоља.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи