Честитка кинеског председника за Дан државности

Председник Србије Томислав Николић разговарао је са амбасадором Кине Ли Манчангом, који му је предао писмо кинеског председника Си Ђипинга, у коме њему и свим грађанима Србије честита Дан државности.

У писму кинеског председника се истиче да је даље продубљивање односа Кине и Србије у складу са основним интересима ова два народа. Си Ђипинг наводи да велику пажњу придаје развоју односа Кине и Србије, преноси Фонет.

Николић и Ли Манчанг закључили су да кинеске компаније остварују одличну сарадњу са Владом Србије и са српским компанијама, саопштила је ПР служба председника Србије.

Манчанг је информисао Николића о напретку пројеката везаних за изградњу пруге Београд - Будимпешта, појединих деоница Коридора 11 и радова на Термо-електрани „Никола Тесла".

Николић се у одвојеном сусрету састао и са амбасадорком Египта Менхом Махрус Бахум, која му је уручила позив да учествује на великој међународној економској конференцији која ће се одржати у Шарм ел Шеику током марта ове године.

Николић је истакао да ће то бити сјајна прилика да се успоставе и ојачају контакти са бројним финансијским институцијама и да им се скрене пажња на Србију, наводи се у саопштењу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи