ЛСВ против одликовања Смиље Аврамов

Посланик Лиге социјалдемократа Војводине Ђорђе Стојшић критиковао је председника Србије Томислава Николића зато што је одликовао Смиљу Аврамов, јер је она, како наводи, једна од "идеолога мрачних деведесетих година".

Посланик Лиге социјалдемократа Војводине Ђорђе Стојшић истиче да је важно да се не заборави ко су били инспиратори и протагонисти деведесетих година, јер је иза такве политике остало стотине хиљада људи без домова и хиљаде мртвих, преноси Бета.

"Смиља Аврамов није била само један од идеолога већ је и активно подржавала и политику злочиначког режима Слободана Милошевића и доживели смо да 2015. године таква особа буде одликована највишим орденом, наводно за рад из области истраживачког рада", каже Стојшић.

Наводи да је Аврамов активно учествовала у одбрани хашких бегунаца Радована Караџића и Ратка Младић и да се залаже за придруживање Русији и да износи ставове против учлањења ЕУ.

"Уколико се Николић бар декларативно залаже за учлање у ЕУ, онда нека се изјасни зашто одликује људе који су веома отворено против те политике", наводи Стојшић.

Председник Николић поводом Дана државности 15. фебруара одликовао проф. др Смиљу Аврамов Сретењским орденом првог степена, за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у области научне и просветне делатности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи