Атлагић: Ђелић ми претио на пешачком прелазу

Посланик СНС Марко Атлагић каже да му је члан ДС Божидар Ђелић претио на пешачком прелазу. Разлог за претњу је, како је Атлагић навео, то што га је помињао у парламенту. Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић рекао да ће страначком колеги сугерисати да одмах поднесе кривичну пријаву.

Марко Атлагић је, новинарима у Скупштини, рекао да му је Божидар Ђелић на пешачком прелазу пришао и запретио прстом поручивши му да ће бити готов ако га још једном спомене у Скупштини Србије, преноси Танјуг.

Атлагић наводи да је упитао Ђелића да ли му је "слободно кретање угрожено" зато што га је поменуо неколико пута у Скупштини, цитирајући одређене органе и у одређеном контексту.

"Сматрам да то не доликује бившем посланику и министру без обзира из које је странке", рекао је Алтагић.

Новинарима се обратио и Зоран Бабић, који је рекао да тиме треба да се баве правосудни органи.

Како је додао, сугерисаће Атлагићу да "не оставља ништа да преноћи", већ да одмах поднесе кривичну пријаву против Ђелића "како се такве ствари не би поновиле у Србији".

Бабић је поновио да су посланици ДС своје скупштинске колеге "чашћавали речима стоко, ђубре, олошу", да је веровао да ће се на томе стати, али да су вербалне претње настављене.

"ДС је у лику Ђелића наставио даље са вербалним претњама, са уценама па чак и са претњама физичком ликвидацијом, као што је то упућено Атлагићу", рекао је Бабић.

Упитао је да ли је то Ђелићев мањак воље да се "суочи са тамним странама своје прошлости, да ли га прате демони из прошлости када је водио јавне финансије па их довео у стање у коме јесу".

Новинарима се после тога обратио и шеф деморката у скупштини Борислав Стефановић који је рекао да је Ђелић члан ДС, да није функционер и да све што Атлагић има треба да реши са њим лично.

"Ако је дошло до било каквог проблема, сигуран сам да ће то да се истражи", рекао је Стефановић.

Истиче да му је "много занимљивији невешти дечији покушај везивања неког личног инцидента са партијом која онако злочиначки, из потаје, организује нападе на напредњаке, који имају огромну подршку, како кажу, а боје се једне, како они кажу, небитне мале опозиционе странке", додао је Стефановић.

Оценио је да је то "све у склопу мобилизаторске функције Александра Вучића и тога да се сви ешалони у СНС и све структуре мобилишу у одбрани лика и дела очинске фигуре Александра Вучића, јер је свака критика напад на њега лично и његову породицу".

Према Стефановићу, то земљу вуче све дубље у мрак.

"Да ли ико види да сутра нећемо моћи да им кажемо - добар дан, јер то је напад на уставно устројство слободе, Војску Србије, институцију од највећег интегритета у земљи", рекао је Стефановић и закључио да ће слободоумини грађани Србије, којих је, како тврди, огромна већина, сигурно у томе видети пуну бесмисленост и сву штетност по интересе Србије.

"Ми ћемо се за своју слободу изборити", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи