Поднета резолуција за решавање мањинских питања

Мањинска посланичка група СДА Санџака поднела је Скупштини Србије на разматрање и усвајање по хитном поступку резолуцију за решавање мањинских питања у Србији, изјавио је председник те групе Сулејман Угљанин.

Сулејман Угљанин је, у Скупштини Србије, рекао да та резолуција утврђује најкраћи сигурни пут којим Србија треба да иде кроз поглавље 23 и сва остала поглавља до пуноправног чланства у Европској унији, преноси Бета.

Предложена резолуција, како је истакао Угљанин, заснована је на Уставу Србије, на међународено правним документима које је Србија ратификовала и на Резулуцији о улози Скупштине у преговорима о приступању Србије Европској унији.

"Усвајањем те резолуције биће уклоњене многе препреке које стоје на путу Србије ка ЕУ, а тиме ћемо показати и одлучност и споремност за искрене, суштинске разговоре о притупању ЕУ", рекао је шеф Посланичке групе СДА Санџака.

Та посланичка група, која окупља мањинске заједнице, има пет посланика у Скупштини Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи