ЛСВ тражи смене због освештања градске воде

Лига социјалдемократа Војводине затражила је од градских власти да челници Јавног предузећа "Водовод и канализација" из Новог Сада буду смењени.

У саопштењу Лиге социјалдемократа Војводине оцењено је да је освештањем воде у водоводу на Богојављење нанета међународна брука Новом Саду, преноси Бета.

"Будући да ни после 10 дана нико није одговарао због ове бруке, нити је било ко признао грешку или осудио освештање, захтевамо од владајуће коалиције да одговорни у ЈКП 'Водовод и канализација' буду смењени", затражио је ЛСВ.

Уколико то не буде учињено током идуће недеље, одборничка група ЛСВ ће на наредној седници Скупштине града поднети иницијативу за њихову смену, навела је та странка.

"Освештањем водовода Нови Сад је осрамоћен пред самим собом, широм државе, а брука је доживела и међународне размере у чланку у британским новинама 'Дејли Мирор', који је ту вест упоредио са епизодом из серије 'Мућке'", наводи ЛСВ.

Додаје се да су овим "бесмисленим гестом увређени сви грађани, без обзира на то да ли су верници или нису.

Коалиција "Сви за Нови Сад", која управља тим новосадским предузећем навела је након овог догађаја да је то "леп, домаћински обичај", покрајински омбудсман је догађај осудио јер су у Србији "држава и црква раздвојене", а осудиле су га и поједине странке и организације.

Коалицију "Сви за Нови Сад" чине Народни покрет Динара-Дрина-Дунав и Српски покрет обнове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи