Новчана казна Ђуришићу због опомене

Административни одбор Скупштине Србије казнио је шефа посланичког клуба СДС-а Марка Ђуришића новчаном казном од 10 одсто основне плате, односно 6.829,78 динара због опомене која му је изречена на пленарној седници 19. јануара.

Одбор је предложио скупштини да констатује почетак мандата посланику СНС-а Бранимиру Ранчићу, који је у скупштинским клупама заменио Владету Костића из исте странке, преноси Бета.

Током скоро једночасовне расправе, чланови Одбора из ДС-а и СДС-а затражили су да то скупштинско тело иницира састанак предсенице парламента Маје Гојковић, потпреседника скупштине и шефова посланичких група на којем би се разговарало о, како сматрају, мерама које се изричу углавном опозиционим посланицима.

Председник Одбора Зоран Бабић оценио је да то није могуће по Пословнику и подсетио да скупштински колегијум сазива Гојковићева, па је предложио да сви шефови посланичких група затраже такав састанак.

Он је подсетио да су опозициони посланици у последњих неколико недеља "све почастили тиме да су олош, ђубре, а њему лично рекли да треба да му се стави кеса на главу и то нико није осудио".

"Ђуришић често ремети ток седнице, то му не смета, али је гласан је када то други раде", додао је Бабић и навео у прилог томе да нема селективности у кажњавању, да је посланик СНС Марјан Ристичевић био "најкажњаванији посланик у претходном сазиву".
Његов страначки колега Дарко Лакетић изрицање опомена види као лошу последицу тога што је "ДС бојкотовао усвајање кодекса понашања посланика".

Посланица СДС Снежана Маловић апеловала је да се примењују исти критеријуми на све посланике иу Бабићу поручила да не сврстава све опозиционаре у сити кош, ако се неко од њих не понаша пристојно.

"Немојте све да нас изједнацавете, ја вас не изједначавам са Марканом Ристичевићем", рекла је Маловић.

Њена колегиница из ДС Весна Мартиновић рекла да је "симптоматично да председавајући седницом Игор Бечић неравноправно третира посланике, што не доприноси квалитету рада парламента и слике скупштине како у домаћој тако и у страној јавности".

Новац од казни посланика иде у скупштински Фонд солидарности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи