СНС: ДС вређа Новосађане

Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад саопштио је да Демократска странка опет вређа све Новосађане нападима на градоначелника Милоша Вучевића и СНС и покушајима да креира тензију око Српске нове године.

Из СНС-а постављају питање Демократској странци како се то ДС залаже за "српску Србију" када, како кажу, један од највећих и највеселијих празника које Срби славе у ДС-у називају "тзв. Српска нова година", преноси Танјуг.

Градски одбор ДС-а  је раније данас саопштењем за јавност исказао свој протест због најављеног концерта Светлане Ражнатовић на Тргу слободе у склопу прославе Српске нове године. 

Из Српске напредне странке поручују да Демократска странка мора да се одлучи да ли је српска, антисрпска, аутономашка или анархистичка странка.

Новосадски напредњаци истичу да су ти напади на градоначелника Вучевића и СНС бесмислени и да је Демократска странка, како се наводи у саопштењу, прво пустила своје сателит странке и НВО да креирају тензију око прославе Српске нове године, а онда се и сама тим поводом огласила.

"СНС жели да постави питање демократама, по чему је манифестација "Дугино посело", које је ДС организовала за дочек Нове године културнија, утемељенија у новосадској традицији, пристојнија од било чега што је организовала актуелна градска власт", наводи се у саопштењу.

"О укусима не вреди расправљати, сасвим је довољно држати се чињеница - градоначелник Вучевић увео је праксу да се из градског буџета не издвајају средства за организовање дочека Нове године, већ се средства обезбеђују уз помоћ спонзора", наводи се у саопштењу.

Са друге стране, како подесћају новосадски напредњаци, "демократе су за којекаве, не баш толико посећене дочеке нових година, 2008. године издвојиле 220.000 евра, 2009. године - 190.000 евра, 2010. године - 100.000 евра, 2011. године - 170.000 евра, 2012. године - 200.000 евра и 2013. године 130.000 евра", уз наглашавање да су сва наведена средства из буџета Града Новог Сада.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи