Читај ми!

Сутра скупштинска расправа о буџету

Председница Скупштине Маја Гојковић заказала је седницу на којој ће се расправљати о буџету за 2015. годину и о ребалансу за текућу годину. Седница ће почети сутра,а председник Одбора за финансије Верољуб Арсић очекује да ће бити завршена у среду.

Верољуб Арсић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да ће одмах по завршетку седнице почети расправа о појединостима и да ће грађани ускоро добити буџет за 2015. годину.

Арсић каже да ће посланици имати времена да спреме амандмане на Предлог буџета. Наводи да сам закон има око 60 страна и да је углавном реч о табелама.

Како каже, његово искуство је да, без обзира да ли посланик има пет или 15 дана за припрему, прочитаће Предлог закона онолико пута колико жели.

"Да ли је суштина да се побољша валитет закона, или амандман ради амандмана, у то не улазим, али ако се обавезе добро распореде, амандмани могу да се спреме на време", рекао је Арсић.

Навео је и да би премијер Александар Вучић требало посланицима да представи буџет, али да то зависи од тога да ли ће имати времена.

Када је реч о ребалансу буџета, Арсић је рекао да су остварене уштеде које ће се прелити на обавезе које су настале до 2012. године, прецизирајући да је реч највише о пољопривредним произвођачима.

"Указала нам се прилика да овим ребалансом и уштедама тај дуг буде исплаћен", рекао је Арсић.

Говорећи о дугу "Ер Србије", Арсић је навео да је реч о дугу који је настао до 2013. године, и да тај дуг мора да се плати.

"Без обзира што то изгледа као да се плаћа из буџета, Ер Србија остварује добит на тржишту и уплаћује део добити у буџет. Ер Србија ће тај дуг отплатити кроз остварене добити у наредном периоду", објаснио је Арсић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи