Читај ми!

Састанак Пајтића и Пастора у четвртак

Лидер Савеза војвођанских Мађара и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор разговараће у четвртак са председником Демократске странке и Покрајинске владе Бојаном Пајтићем "свим актуелним темама" у Војводини.

Пастор је додао да се са Пајтићем није видео од када је одржана последња седница Скупштине Војводине на којој је донета одлука о реконструкцији Покрајинске владе, преноси Танјуг.

Састанак челних људи владајуће коалиције у Војводини, коју поред ДС-а и СВМ-а чини и Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) најављиван је одмах након последње седнице покрајинског парламента на којој је дошло до мимоилажења међу коалиционим партнерима јер СВМ није гласао за реконструкцију покрајинске владе коју су подржале ДС и ЛСВ.

Током те седнице дошло је до оштре полемике између Пајтића и Пастора и обостраних оптужби које су биле повод за покретање прича о смени Иштвана Пастора са места председника Скупштине Војводине и избацивању ЛСВ из владајуће коалиције.

Како је време одмицало све чешће су се од челних људи обе странке могле чути поруке да треба да се седне и о свему разговара "хладне главе".

Међутим, страсти је крајем прошле седмице поново узбуркао ЛСВ, који је од СВМ-а у два наврата, ултимативно, затражио одговоре на три питања - да ли ће посланик СВМ у Европском парламенту, уколико дође до сукоба интереса између Србије и Мађарске, гласати у корист Србије или Мађарске, да ли је СВМ за промену уставноправног положаја Војводине или није и да ли СВМ сматра да је Војводина опљачкана поклањањем НИС или није.

Лигаши су Пастору упутили и "опомену" да уколико гаранције и одговори на наведена питања изостану, "покрајинска власт може функционисати и уз подршку 63 посланика".

Пастор је на такав став ЛСВ реаговао, наводећи да СВМ не жели да дестабилизује војвођанску политику, али и да не пристаје на уцене.

Демократске странка је изнела став да ће о свим проблемима у односима са СВМ расправити у директном разговору, што је уједно био и одговор ДС на питање да ли ће та странка од СВМ тражити одговор на иста питања која је ЛСВ поставио Иштвану Пастору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи