Читај ми!

Столтенберг: Сарадња са Србијом важна за НАТО

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг истакао је, на овогодишњој седници Парламентарне скупштине тог савеза у Хагу, да су за НАТО веома важни сарадња са Србијом и регион Западног Балкана.

Јенс Столтенберг је, одговарајући на излагање шефа делегације Парламента Албаније Јозефине Топали о заједничким војним вежбама оружаних снага Србије и Русије и руске помоћи српској војсци, рекао да је Србија суверена земља која сама одлучује о видовима сарадње са другим земљама, преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, Столтенберг је истакао да су за НАТО веома важни сарадња са Србијом и регион Западног Балкана и изразио спремност да се односи са Србијом и даље развијају.

Поводом излагања Јозефине Топали, шеф делегације Народне скупштине Србије Драган Шормаз истакао је да колеге из албанског парламента не поседују тачне информације о овим врстама активности Србије и Русије и да је заправо реч о припреми за заједничке војне вежбе Србије и САД.

На 60. седници Парламентарне скупштине НАТО-а у Хагу, која је трајала од 21. до 24. новембра, учествовали су шеф српске делегације Драган Шормаз и чланови Бранислав Блажић, Александар Радојевић, Дејан Раденковић и Дубравка Филиповски.

Делегација Народне скупштине у ПС НАТО учествовала је у раду комитета, а на пленарној седници учесницима се обратио генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, после чијег уводног излагања су парламентарци имали прилике да постављају питања и износе коментаре.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи