Читај ми!

Вулин: Шешељ дестабилизује Србију

Министар за рад Александар Вулин каже за РТС да је Војислав Шешељ дошао да дестабилизује Србију. Изјавама да се неће добровољно вратити у Хаг када буде требало – најављује велику несрећу за Србију, истиче Вулин.

Aлександар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да данашње изјаве Војислава Шешеља потврђују да је био у праву када је прокоментарисао да је Шешељ дошао да дестабилизује Србију.

"Увреде и претње смо од њега очекивали, али он је данас најавио велику несрећу за Србију када је рекао: 'Ја се нећу добровољно вратити у Хаг'", каже Вулин и додаје да је Србија сада у милости и немилости Хага.

Ако Трибунал буде наложио да се Шешељ врати, истиче Вулин, ми ћемо морати да га ухапсимо и спроведемо наш закон.

"Трибунал када год пожели може да изазове сукобе међу Србима. Само је довољно да траже његово хапшење и одвођење у Хаг. Увек може да се скупи нешто усијаних глава и да се пружи отпор полицији. Докле смо дошли? После свега, након свих ових година, након свег труда да Србија буде нормална држава, ми морамо да размишљамо о овоме", напомиње министар.

Говорећи о наводима да ће премијеру Вучићу саветовати да преиспита спољну политику, Вулин каже да дипломатија јесте сложена ствар, али да треба да размислимо о ономе шта радимо.

"Ово јесте мој лични став, хтео сам да кажем истину онако како је ја видим. Себе сам изложио линчу, знао сам да ће тако бити. Вучић сада трпи велике притиске због мене. Разговараћу са премијером о томе када буде имао времена да ме прими", наводи Вулин.

Како каже, тим изјавама не спори политику премијера Вучића, али на тај начин жели да предочи да морамо више да размишљамо о себи.

"Ако је ово порука да могу да изазову сукобе када год хоће, и да ће водити политику како би изазвали сукобе, и ако пошаљу Раму да нас овде вређа, и ако се то понавља – можда није лоше да размислимо о себи и куда ће то ићи", истиче Вулин.

Говорећи о раду свог ресорног министарства, Вулин наводи да је инспекција рада претходних недеља прво контролисала фирме за физичко-техничко обезбеђење и открила да чак 23 одсто радника има уговор о стручном усавршавању.

"То значи да не плаћају ни порезе ни доприносе, плаћају само здравствено осигурање", објашњава Вулин.

Према његовим речима, после инспекција, сада је само 0,73 одсто радника на стручном усавршавању, а сви остали су на привременим, или на неодређеним, или на привремено-повременим пословима.

Србија ово треба да ради и тиме да се бави, а не да се брине о случајевима као што је Шешељ, закључује Вулин.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару