Читај ми!

СНС: Крагујевац дугује пет милијарди динара

Повереник крагујевачких напредњака Горан Ковачевић каже да су дуговања Крагујевца на крају 2013. године износила око пет милијарди динара и да СНС инсистира да се објаве сва плаћања из буџета града и јавних предузећа.

Повереник крагујевачких напредњака Горан Ковачевић наводи и да дуговања јавно-комуналних предузећа и установа културе као индиректних корисника буџета, нису мања од четири милијарде динара, преноси Танјуг.

"Само обавезе Града износе 4, 9 милијарди динара. Толико Крагујевац дугује закључно са 2013. годином и око тога нема полемике", објаснио је Ковачевић на страначкој конференцији за новинаре.

Додаје да толико дугују Крагујевчани и да није битно јесу ли то краткорочне или дугорочне обавезе.

Оцењујући да пропадање Крагујевца траје у континуитету и да нису тачни наводи бивше градске власти да су смањена трансферна средства узрок финансијских проблема тог града, Ковачевић наглашава да је Крагујевац и 2012. године дуговао око пет милијарди динара, а да тада о трансферним средствима није одлучивала садашња републичка власт.

Коментаришући изјаву бившег градоначелника Верољуба Стевановића да су "сабиране бабе и жабе" у извештају о финансијској ситуацији града, коју је недавно објавила нова градска власт, Ковачевић каже "да творац највеће пљачке Крагујевца" не демантује већ појашњава ситуацију и да потпуно нелогично оптужује републичку Владу да му није дала довољно.

"У јавним финансијама града Крагујевца логику су заменили лични интереси, па се новац просипао на службена путовања, маркетиншке услуге, спортске менаџере, а новац који је намењен школама и породиљама, установама културе, за инфраструкуру завршио је углавном у приватним џеповима", истиче Ковачевић.

Додаје и да "ниједан евро није потрошен за најављивану нову спортску халу са 10 гледалаца у Белошевцу, концертну дворану Пионир, Аутобуску станицу, дом у Корићнинама, спортске сале у основним школама и стотине других објеката, за шта су средства планирана".

"Грађане, ни политичке странке у Крагујевцу нису питали када су новац пребацивали из буџета и јавних предузећа ка приватним токовима, и данас као никад пре, СНС инсистира да се објаве сва плаћања из буџета града и јавних предузећа", каже Ковачевић.

Додаје да коначно треба да се сазна ко је имао највише користи од буџетских пара.

Новоизабрани градоначелник Крагујевца Радомир Николић недавно је саопштио да је тај град пред банкротом и да анализа стања и извештаји када су преузели власт показују да град дугује око 60 милиона евра, закључно са октобром ове године, што је готово један и по буџет града.

Тим поводом бивши градоначеник Верољуб Стевановић изјавио је да су у том износу сабиране бабе и жабе, и да од нове градске власти није чуо конкретне предлоге и мере за финансијску ситуацију града.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару