Читај ми!

ЛДП: Потребна реформа служби безбедности

Убиство гардиста на Топчидеру тест на којем су пали сви надлежни органи, саопштава ЛДП. Из те странке додају да је реформа служби безбедности нужан предуслов за модерну Србију.

Либерално-демократска партија (ЛДП) оценила је да је нужан предуслов за истински модерну Србију реформа служби безбедности, коју није могуће обавити без откривања убица гардиста у Топчидеру или политичке позадине убиства премијера Зорана Ђинђића.

"Питање убијених гардиста је тест за нашу људскост и саосећајност, али и тест који би показао колико су институције заправо реформисане, а колико су се тренутни чиниоци ове владе заиста променили", наводи се у саопштењу ЛДП-а поводом десете годишњице погибије гардиста, преноси Бета.

ЛДП је оценио да је убиство гардиста тест на којем су пали сви надлежни органи.

"Тужилаштво је поступало врло аљкаво и немарно, војни суд је првобитно тврдио да је реч о убиству и самоубиству, да би касније било потврђено од стране независне комисије и форензичара ФБИ да је неко трећи убио обојицу, док неки људи и медији и даље говоре о њиховом међусобном обрачуну како би замаскирали праве разлоге за ово стравично дело и како би прави чиниоци избегли одговорност", пише у саопштењу.

Та странка, такође, оцењује да је у светлу истраге тог догађаја потребно одговорити ко је и где скривао хашког оптуженика Ратка Младића.

Припадници Гардијске бригаде Војске Србије и Црне Горе Дражен Миловановић и Драган Јаковљевић погинули су 5. октобра 2004. године док су били на стражи у близини подземног објекта "Караш" у Топчидеру.

Војна комисија закључила је да су се они поубијали међусобно, док је независна државна комисија у извештају навела да је Миловановића и Јаковљевића убила трећа особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару