Читај ми!

Вучевић: Србија на раскрсници

Функционер СНС-а Милош Вучевић позвао је Председништво странке да стане уз свог лидера Александра Вучића у борби за промене. Поручује да не може и неће да прихвати да се Вучић остави да се сам бори против свих.

У писму упућеном члановима Председништва СНС-а, Милош Вучевић наводи да је разлог због којег им се обраћа узнемиреност због стања у којем се данас налази српско друштво.

Уверен је да је Србија на раскрсници, од које један пут води у реформе и напредак, а други је - политичка и свеукупна странпутица, којом се ишло претходне две деценије.

Према његовим речима, разлог због ког пише Председништву је што у последњих неколико дана и недеља, примећује готово синхронизовану акцију, која му делује као добро организован покушај да се онемогући напор Владе Србије да низом мера и поступака настави озбиљно да реформише државу.

"Као да је Вучић крив што је последњих пет месеци донето више реформских закона него у претходној деценији, као да је Вучић крив што је грађанима Србије рекао истину о последицама разарања државе и друштва од стране Демократске странке и њених политичких сателита", констатује Вучевић.

Наводећи да је оно што га је највише узнемирило претходних неколико дана и што га је нагнало да се обрати Председништву странке, стање у полицији, указује да је инцидент у којем је пребијен Андреј Вучић "нешто над чим треба дубоко да се запитамо шта и како даље".

Такође, каже да је, иако у последњих неколико недеља имамо небројени број штрајкова у држави, "помало незадовољан" реакцијом како појединаца из врха власти, тако и страначких органа и поручује да новосадски напредњаци пружају пуну подршку премијеру Србије да настави да реформише државу онако како је започео.

Вучевћ истиче да због свега што је навео тражи од чланова Председништва СНС да се у што краћем року састану и сагледају целокупну ситуацију у држави, и одлуче у којем смеру треба даље ићи.

Градски одбор ДС-а Нови Сад је у саопштењу навео да је "пораз 5. октобра што 2014. тај град води функционер СНС-а".

Потом је Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду позвао Демократску странку да "поштеди грађане Србије својих експертских анализа поготово када је у питању 5. октобар, односно шта су то победе, а шта порази".

У саопштењу СНС каже да је "о странци која је после тог 5. октобра 2000. дошла на власт на име Војислава Коштунице, којег је после годину дана заборавила и отерала у опозицију, сувишно трошити речи".

"Још жалосније је коментарисати ситуацију када је свега неколико година после 5. октобра ДС показала да јој је власт и интерес изнад свега, а то је чин њиховог помирења и братимљења са СПС-ом, странком и истим људима које су пре тога називали највећим злом у историји Србије", навели су новосадски напредњаци.

СНС истиче да рад градоначелника Милоша Вучевића треба да оцењују једино грађани Новог Сада, а не, како су рекли, истрошени кадрови ДС-а, који су уништили све што се могло уништити, и још додају да не крију задовољство што гласачи из Новог Сада сагледавају ствари на исти начин. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару