Читај ми!

Николић: Србија данас нема непријатеље

Председник Србије Томислав Николић изјавио је у спомен-парку у Јајинцима да је Србија опростила злочинцима, али да злочине никада неће заборавити.

Србија нема непријатеље и сарађује са свима који то искрено желе и који у тој сарадњи са нама разговарају као са себи равнима, рекао је Томислав Николић на комеморацији у Јајинцима.

"То је та државничка стратегија којој смо посвећени да наша јединстевна позиција раскрснице никада више не буде повод за сукоб и да је истакнемо као своју предност, изграђујемо у свести Европе и света као природно сусретање различитости, добронамерну кућу на путу у којој се сарађује договара, граде пријатељства и остварују заједнички интереси" рекао је Николић, преноси Танјуг.

Николић је истакао да добросуседске односе у региону, Европи и свету Србија гради као савесна и ка будућности окренута зајденица мртвих, живих и будућих.

"Мртви нас уче, будућима смо посвећени", поручио је председник Србије. Према његовим речима, сећање на град невино страдалих овде у Јајинцима чуваћемо заувек.

"Њихово страдање је део нашег колективног памћења, историјски ожиљак на души и државе и друштва који нас обавезује да у име свих невино мучених и убијених Срба, Јевреја и Рома останемо онај део свести и савести човечанства који чини све да се овакви злочини ма где у свету не понове", подвукао је Николић.

Како је рекао, ако ико има право да опомиње у име невино страдалих и да позива свет на мир, разум и помирење, онда је то Србија. "Чинимо то поносни на претке, одговорни према потомцима", подвукао је председник Србије.

"Историја Србије је стално страдање, свака сила је ударала на нас, зато је наш намучени народ написао историју слободарства који никад није освајао него се бранио и одбранио, доводећи се на ивицу опстанка", рекао је Николић.

Председник Николић је навео да је октобар посебан месец прошаран тугом и срећом, као и читава наша историја.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару