Читај ми!

Косово, одложена седница скупштине

Председавајућа скупштине Косова Фљора Бровина одложила је седницу парламента заказану за сутра, јавили су електронски медији у Приштини. Датум нове седнице није одређен.

Фљора Бровина је "због деликатне ситуације" наложила секретаријату скупштине да обавести посланике о одлагању седнице скупштине.

Сутра је требало да буде настављена конститутивна седница косовске скупштине, како би странке по трећи пут покушале да изаберу председника и пет подпредседника парламента.

Уставни суд је претходно саопштио да ДПК, са највише посланика има право да делегира кандидата за председника скупштине. Међутим та странка на претходна два заседања није имала 61 посланички глас, колико је потребно за избор председника парламента.

Са друге стране, постизборна коалиција састављена од четири странке тврди да има довољно гласова посланика за избор свог кандидата за председника скупштине, али нема право да га предложи, уколико се са тим не сложи ДПК.

Косовска председница Атифете Јахјага у два наврата је у последња три дана разговарала са представницима најјачих странака косовских Албанаца, затраживши да отворе дискусију о могућем решењу институционалне блокаде у коју је Косово запало.

Из ДПК поручују да имају добру вољу да разговарају о изласку из блокаде, док постизборни блок одбија да разговара, тврдећи да има већину за избор новог руководства скупштине и владе.

Парламентарни избори на Косову одржани су 8. јуна. Од тада чека се на избор новог скупштинског руководства и нове владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи