МСП негира изјаву Бугарског

Министарство спољних послова негирало је изјаву покрајинског секретара за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислава Бугарског да тај ресор није дозволио представљање Војводине у Мисији РС при ЕУ у Бриселу.

У саопштењу Министарства спољних послова се наводи да се Фонд "Европски послови" АП Војводине обратио Министарству спољних послова са молбом да у склопу манифестације "Open days", која се одржава од 6. до 9. октобра у Бриселу, организује изложбу слика Милана Коњовића, али је процењено да за то не постоје безбедносни услови.

Према том предлогу изложба је требало да буде постављена у просторијама Мисије РС при ЕУ, у сали у приземљу, у периоду од 7. до 9. октобра.

"Имајући у виду да је реч о уметничким делима велике вредности, једног од највећих српских уметника прошлога века, надлежне службе Министарства спољних послова су сачиниле процену безбедносног аспекта и могућих ризика, при чему је утврђено да просторије Мисије РС при ЕУ у Бриселу не испуњавају безбедносне услове за реализацију наведене изложбе", наводи се у саопштењу

Додаје се да је о тој чињеници Министарство обавестило Фонд.

"Из наведеног је јасно да разлог због којег МСП није дало сагласност за постављање изложбе у просторијама Мисије РС при ЕУ у Бриселу није била забринутост за 'безбедност Мисије', као што то тврди господин Бугарски, нити било какви политички разлози, већ искључиво одговоран однос према скупоценим експонатима изложбе", објашњава се у саопштењу.

Бугарски је на конференцији за новинаре у Новом Саду рекао да Министарство спољних хпослова није дало дозволу да у дипломатском представништву Србије у Бриселу буде организовано представљање АП Војводине, током предстојећег скупа европских региона.

"Ове године нисмо добили дозволу Министарства спољних послова да то представљање организујемо у оквиру нашег представништва, под изговором да то угрожава безбедност мисије", рекао је Бугарски на конференцији за новинаре, истичући да је таква врста процене представљала "непријатно изненађење" за покрајинску администрацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи