Читај ми!

ДСС подржао адвокате

Демократска странка Србије подржала је захтеве адвоката који, како се наводи, "својим протестом не бране само професију, већ освајају слободу за све грађане, бранећи Устав и људска права".

У саопштењу ДСС-а се наводи да веома поштују то што су и овог пута адвокати "нашли праву меру за заштиту свог достојанства и достојанства правосуђа, без поданичког односа према властима", преноси Бета.

ДСС је додао да адвокати имају право на обуставу рада.

"Председник Владе Александар Вучић је повредио Уставом гарантовану независност адвокатске професије, јер је неовлашћено донео Решење о обустави извршења Упутства за поступање адвоката током протеста упозорења са обуставом рада. Влада нема право да обуставља
извршење аката које је донела Адвокатска комора Србије", оценио је ДСС.

Та странка наводи да је "запањујуће" да министар правде Никола Селаковић "не зна да се Закон о штрајку не односи на адвокате и да им право на протест оспорава".

"Било би још горе ако то зна, па им ипак прети и уцењује их са позиције силе извршне власти. Ниједна држава у региону нема овако лош Закон о јавним бележницима. Увођење јавнобележничког монопола у састављању уговора о промету непокретности представља брутално кршење Устава Србије, који забрањује ограничење слободе конкуренције", оценио је ДСС.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи