Читај ми!

Бајатовић: Скочићу с моста ако не почну радови

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић изјавио је да ће скочити са Жежељевог моста уколико се ускоро не наставе радови на изградњи тог моста.

Душан Бајатовић је у Новом Саду, одговарајући на питање новинара о изазову који је упутио министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић да утиче да се поправи Жежељев мост у Новом Саду, рекао да би сви, уколико праве изазове, требало да их усмере да они буду корисни за грађане.

"Ако ми не дозволе да скочим с моста, скочићу са чамца, а то је, искрен да будем, много безбедније. Али, урадићу све да скренем пажњу на то да се на мосту не ради ништа", поручио је Бајатовић.

Бајатовић је подсетио да је одговорио на изазов Михајловићеве да сви директори јавних предузећа добровољно дају крв, али је рекао да се тада осећао као "мечка Божана".

"Дошао сам да дам крв. Тамо је било више од 400 студената који су исто чекали на ред да то учине, а ја сам дошао сâм и пратиле су ме камере као да сам мечка Божана", рекао је Бајатовић.

Додао је да изазове попут "Чединог посипања ледом његовог бирачког тела" не треба радити у сврху саморекламирања.

"Шта, треба ли ја сада да се залијем ледом, да бисте ме ви сликали, а о многим људима се не пише и не сликају се, а они то својим радом и те како заслужују", рекао је Бајатовић.

Говорећи о Жежељевом мосту, Бајатовић је нагласио да ће "стварно скочити са њега" уколико радови ускоро не почну. Како је појаснио, добио је уверавања да ће ти радови ускоро почети.

Бајатовић је рекао да је његова жеља као, како је рекао, локалпатриоте, да укаже на то да у Новом Саду постоји објекат од изузетног значаја, а на којем се не ради ништа.

"Знамо да је Жежељев мост наш услов да добијемо брзу пругу Будимпешта–Београд, а две године се на том мосту ништа не ради. То никако није добро и то је одговорност и Републике, и Покрајине, и Града", рекао је Бајатовић.

Према његовим речима, поента изазова није у томе да се нађе "бољи челенџ од Чединог", јер то, како је оценио, није тешко, већ да се укаже на проблем и да се подстакне да се о том проблему пише и ради на његовом решавању.

Бајатовић је упутио изазов свима, поготово руководећим људима у покрајини, поставивши им питање шта је са тунелом Фрушка Гора, са банатском магистралом, са још једним мостом у Новом Саду и са осталим инфраструктурним пројектима.

"Као изазов постављам питања овима који воде Војводину: Зар ми, поред Дунава, железнице, ауто-пута, универзитета нисмо у стању да привучемо инвестиције за Нови Сад, него да све гравитира ка Београду?", упитао је Бајатовић, додајући да Нови Сад има најбоље уређену индустријску зону у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи